Téma: Kuchyňa

Kuchyňa freeimages.com / theswedish

Ako dosiahnuť, aby sa jedlo nelepilo na gril

Najmä marinované mäso sa rado lepí na povrch grilu. Pomoc je ľahká a netreba kupovať žiadne špeciálne prostriedky.

10.08.2017 | Gazduj.sk

Toto je 12 najlepších reštaurácií vo Vysokých Tatrách

Vysoké Tatry patria stále medzi najobľúbenejšie dovolenkové destinácie a to aj Slovákov. Samozrejme, počas dovolenky často riešime otázku, kam sa ísť najesť.

07.08.2017 | Gazduj.sk

Používať mrazené jedlo neuvedené v menu je v Taliansku trestné

Skladovať v reštaurácii mrazené jedlo sa rovná podvodu, pokiaľ v menu nie je výslovne uvedené, že jedlo nie je čerstvé. Rozhodol o tom taliansky vrchný súd.

31.07.2017 | Gazduj.sk

Ako šikovne nakrájať melón

Ďalší kandidát na otázku „Prečo som na to neprišiel/neprišla skôr?“. Pozrite si geniálne jednoduchý trik na ľahké naporcovanie melóna.

27.06.2017 | Gazduj.sk

Ako jednoducho a čisto odkôstkovať čerešne 1

Stačia dve primitívne pomôcky, ktoré sa určite nájdu v každej domácnosti - obyčajné čínske paličky a prázdna fľaša. Bublanina či iný koláč bude bez kôstok chutiť oveľa lepšie.

16.06.2017 | Gazduj.sk

Pokutu za nedojedené jedlo už môžete dostať aj v Česku 9

Koncept reštaurácií „jedz, koľko vládzeš“ láka niektorých zákazníkov nakladať si na tanier toľko, koľko zvládajú uniesť, nie však zjesť. Ázijská reštaurácia z pražského Karlína sa proti plytvaniu jedlom rozhodla bojovať kurióznym spôsobom.

06.06.2017 | Lenka Sameková

Štyri druhy potravín, ktoré zvykneme šúpať zdĺhavou technikou 1

Inšpirujte sa krátkou lekciou efektívneho a časovo menej náročného šúpania banánov, vajec, zemiakov a cesnaku.

25.04.2017 | Gazduj.sk

Ako ozdobiť veľkonočné vajíčka bez použitia farieb z obchodov

Už ako malé deti sme pred veľkonočnými sviatkami s babičkou farbili vajíčka. Neboli sme pritom odkázaní na chémiu z obchodov. Pomohli sme si prírodnými surovinami, ktoré sme našli doma.

11.04.2017 | Zuzana Mi

Test zmeral kvalitu lacných párkov, zabodovala značka Kauflandu 17

Výrobcovia párkov sa k obsahu strojovo oddeleného mäsa musia povinne priznávať na etikete. Mechanicky spracovanú hmotu, ktorá môže pripomínať ružovú pastu, európske predpisy zakazujú započítavať do celkového obsahu mäsa. Niektorým výrobcom je to však ukradnuté.

02.03.2017 | Lenka Sameková

Dá sa naučiť variť za 5 a pol hodiny? Boli sme na rýchlokurze

To, čo nestihnete odsledovať doma v maminej kuchyni, sa dá v súčasnosti dobehnúť za poplatok so šéfkuchárom. Tvrdia to o sebe školy varenia, s ktorými sa pomaly roztrháva vrece. Jednu z nich v Chefparade sme otestovali na vlastnej koži.

23.02.2017 | Lenka Sameková

Test citróniek: Čím viac šťavy, tým menej chémie 5

Plastové fľaše v tvare citróna dokonale vystihujú to, čo sa skrýva v ich obsahu – ochutená voda obohatená éčkami, ktorá má od citrónovej šťavy ďaleko. Nájdu sa však aj výnimky s poctivým 100-percentným obsahom šťavy.

06.01.2017 | Lenka Sameková

Kamufláž na vianočnom stole: Čo obsahuje linecké pečivo z obchodov 17

Navonok sa tvária ako poctivé domáce maškrty, no v skutočnosti sú nadopované slušnou dávkou umelých látok. Reč je o priemyselne vyrobenom pečive, ktoré maslo či citrónovú kôru nevidelo ani zdiaľky.

23.12.2016 | Lenka Sameková