Téma: Zelenina

Zelenina freeimages.com / michaelaw

Poľský šalát z Lidla opäť visí na zozname falšovaných potravín 1

Ani opakované testy českej inšpekcie sleďovému šalátu pod privátnou značkou Lidla nenapravili povesť. Poľský výrobca opäť šetril sľúbeným množstvom rybieho mäsa. A to vo všetkých kontrolovaných baleniach.

26.06.2017 | Lenka Sameková

Nepriestreľne čisté biopotraviny môžu skončiť. V pozadí cítiť koncerny

Nápis BIO s uistením, že potravina pochádza z ekologického poľnohospodárstva, nám dnes v predajniach po celej EÚ dáva istotu, že produkt bol vyrobený bez akýchkoľvek pesticídov, minerálnych hnojív či neprirodzených rastových stimulátorov, ako aj to, že všetko u jeho výrobcov bolo aj prísne skontrolované.

19.06.2017 | Gazduj.sk

Poplašné video o kontaminovaných potravinách z Lidla šíri nezmysly 6

Na veterinárov sa obracajú ľudia, ktorých vystrašilo video zavesené na YouTube. Jeho autor, vystupujúci pod záhadným názvom 7airTV, sa v ňom snaží dokázať, že potraviny z Lidla sú kontaminované nebezpečným množstvom dusičnanov.

24.05.2017 | Lenka Sameková

Čo zákazníci kritizujú a pochvaľujú v potravinových reťazcoch

Na to sa v spolupráci s hodnotiacim systémom Staffino pýtame v celonárodnom prieskume hodnotenia kvality maloobchodných prevádzok na Slovensku.

16.05.2017 | Lenka Sameková

Stupavskej kyslej kapuste udelila Európska komisia chránené označenie 3

Stupavská kyslá kapusta, takzvané „Stupavské zelé", získala vo štvrtok od Európskej komisie chránené označenie pôvodu (CHOP). Znamená to, že kvalita a vlastnosti daného výrobku sú výlučne viazané na osobité zemepisné prostredie a všetky etapy výroby sa realizovali vo vymedzenej zemepisnej oblasti.

11.05.2017 | Gazduj.sk

Štyri druhy potravín, ktoré zvykneme šúpať zdĺhavou technikou 1

Inšpirujte sa krátkou lekciou efektívneho a časovo menej náročného šúpania banánov, vajec, zemiakov a cesnaku.

25.04.2017 | Gazduj.sk

Cukor striehne aj v takých potravinách, v ktorých by ste ho nečakali 1

Je veľa potravín, ktoré ukrývajú nemalé množstvá cukru a pritom by vám nenapadlo hľadať ho v zložení. Pozrime sa, kde všade ho možno nájsť.

23.04.2017 | Zuzana Mi

Potraviny, o ktorých si myslíme, že sú zdravé, môžu škodiť

Nadmerne veľa cukru nerobí ľudskému organizmu dobre. Platí to tiež o veľkom množstve soli. Rovnako tak škodí prekračovanie odporúčaného množstva alkoholických nápojov. Existujú však nepochybne aj zdravšie potraviny, ktoré pri nadmernej konzumácii môžu nášmu telu spôsobiť zdravotné problémy.

09.04.2017 | Gazduj.sk

Poľská mrkva prepadla v testoch, veterinári v nej našli ťažký kov 3

Štátna veterinárna a potravinová správa stopla predaj mrkvy od poľského dovozcu. Dôvodom sú alarmujúce výsledky testov, ktoré v nej namerali nadmerné množstvo kadmia.

24.03.2017 | Lenka Sameková

Dá sa naučiť variť za 5 a pol hodiny? Boli sme na rýchlokurze

To, čo nestihnete odsledovať doma v maminej kuchyni, sa dá v súčasnosti dobehnúť za poplatok so šéfkuchárom. Tvrdia to o sebe školy varenia, s ktorými sa pomaly roztrháva vrece. Jednu z nich v Chefparade sme otestovali na vlastnej koži.

23.02.2017 | Lenka Sameková

Ako jesť v zime lacno a zdravo

V zimnom období sa nám zdá, že kvalita ovocia a zeleniny klesá. V obchodoch môžeme podľahnúť pokušeniu kúpiť si čučoriedky alebo papriky, ktoré zvyčajne jeme v lete, pretože ich považujeme za veľmi prospešné pre zdravie. V skutočnosti ale je možné ušetriť peniaze a konzumovať sezónne produkty, píše taliansky denník Corriere della Sera.

01.02.2017 | Gazduj.sk

Ovocné obrázky na smoothie nápojoch provokujú spotrebiteľov 3

Obsah smoothie nápojov často nezodpovedá úplne tomu, čo sľubuje ich obal. Výrobcovia etikety prikrášľujú aj takým ovocím, ktoré tvorí iba chabý podiel v zložení.

24.01.2017 | Lenka Sameková