Téma: Reštaurácie a kaviarne

Reštaurácie a kaviarne pixabay.com / edar

Hygienici pokutovali zmrzlinárov za nepovolené farbivá i stafylokoky

Regionálne úrady verejného zdravotníctva si v rámci celoslovenskej kontrolnej akcie pred letnou sezónou posvietili na zmrzlinárov. Za vážne porušenia predpisov padali pokuty.

07.06.2016 | Lenka Sameková

Pri kontrole účtovania cien pohorela tretina reštaurácií

Inšpektori Slovenskej obchodnej inšpekcie vyrazili v máji do gastro prevádzok, aby skontrolovali účtovanie cien. Najväčšie predraženie odhalili v Banskobystrickom kraji.

04.10.2015 | Gazduj.sk

Keď fotka jedla z reštaurácie vyjde drahšie ako účet 2

Nielen fotografovanie nočnej Eiffelovky sa môže neplánovane zmeniť na drahú zábavu. Aj šírenie fotiek jedál z reštaurácií, na sociálnych sieťach často sprevádzaných hashtagom „#foodporn“, sa v niektorých prípadoch dá považovať za porušenie autorských práv.

14.08.2015 | Lenka Sameková

Kto a koľko zarába na fair trade produktoch

Produkty označené Fairtrade logom si najčastejšie spájame s vyššou cenou. Prečo sú drahšie ako bežné výrobky a koľko na nich zarobia rozvojové krajiny?

24.04.2015 | Lenka Sameková

Rozpočet na svadbu (3): Koľko stojí svadba vo vlastnej réžii 11

Spočítali sme bežné výdavky na tradičnú slovenskú svadbu a dospeli sme k nasledujúcemu záveru: za jej cenu by ste si pokojne mohli kúpiť lepšie ojazdené auto. Ak ju napriek tomu nechcete odbiť iba za prítomnosti dvoch svedkov a rozpočet by ste radi priškrtili, ponúkame tipy ako na výdavkoch ušetríte.

22.01.2015 | Lenka Sameková

Rozpočet na svadbu (2): Ako to neprehnať s pohostením 1

Neopiť hostí, ulahodiť chuťovým pohárikom a esteticky zaujať - tak by mala vyzerať svadobná hostina. Novým trendom je vyhovieť všetkým - zákuskami na zahryznutie či bufetmi so širokým výberom jedál. Pri alkohole sa osvedčilo pravidlo, že menej druhov je niekedy viac. Zbabrané svadobné menu zachráni už len dobrá hudba.

23.10.2014 | Lenka Sameková