Téma: Mäso

Mäso pixabay / cegoh

Nepriestreľne čisté biopotraviny môžu skončiť. V pozadí cítiť koncerny

Nápis BIO s uistením, že potravina pochádza z ekologického poľnohospodárstva, nám dnes v predajniach po celej EÚ dáva istotu, že produkt bol vyrobený bez akýchkoľvek pesticídov, minerálnych hnojív či neprirodzených rastových stimulátorov, ako aj to, že všetko u jeho výrobcov bolo aj prísne skontrolované.

19.06.2017 | Gazduj.sk

Tatársky biftek sa vracia späť do reštaurácií

Od 1. júna začína platiť novela často diskutovanej vyhlášky, ktorá upravuje predaj tepelne neupraveného mäsa.

02.06.2017 | Gazduj.sk

Poplašné video o kontaminovaných potravinách z Lidla šíri nezmysly 6

Na veterinárov sa obracajú ľudia, ktorých vystrašilo video zavesené na YouTube. Jeho autor, vystupujúci pod záhadným názvom 7airTV, sa v ňom snaží dokázať, že potraviny z Lidla sú kontaminované nebezpečným množstvom dusičnanov.

24.05.2017 | Lenka Sameková

Čo zákazníci kritizujú a pochvaľujú v potravinových reťazcoch

Na to sa v spolupráci s hodnotiacim systémom Staffino pýtame v celonárodnom prieskume hodnotenia kvality maloobchodných prevádzok na Slovensku.

16.05.2017 | Lenka Sameková

Rybie prsty ukrývali viac múky a strúhanky ako mäsa

Chrumkavé rybie prsty pod značkou Birds Eye prepadli v testoch českej inšpekcie. Laboratórium v nich odhalilo nielen nadhodnotené množstvo mäsa, ale aj zamlčané zložky na etikete.

15.05.2017 | Lenka Sameková

Absurdnosti na tanieri: Ružové klobásy s jednorožcom

Nemeckého výrobcu mäsových špecialít uchvátila popularita jednorožcov natoľko, že sa rozhodol zakomponovať ich do svojich klobás. Spotrebiteľská organizácia nad jeho výtvormi krúti hlavou.

10.05.2017 | Lenka Sameková

Cukor striehne aj v takých potravinách, v ktorých by ste ho nečakali 1

Je veľa potravín, ktoré ukrývajú nemalé množstvá cukru a pritom by vám nenapadlo hľadať ho v zložení. Pozrime sa, kde všade ho možno nájsť.

23.04.2017 | Zuzana Mi

V poľskom šaláte z Lidla nameralo laboratórium mizerné množstvo ryby 12

Česká inšpekcia našla v sleďovom šaláte výrazne menší obsah ryby ako výrobca uvádzal na etikete. Výsledky navyše ukázali, že problém sa netýkal len jednej výrobnej dávky.

18.04.2017 | Lenka Sameková

Nepoctivú šunku odhalíte podľa etikety. Poradíme, ako na to 1

Ako sa vyznať v etiketách šuniek a čo prezrádzajú o ich kvalite? Prečítajte si článok, ktorý mal na Gazduj mimoriadny úspech.

14.04.2017 | Miroslav Spišiak

Potraviny, o ktorých si myslíme, že sú zdravé, môžu škodiť

Nadmerne veľa cukru nerobí ľudskému organizmu dobre. Platí to tiež o veľkom množstve soli. Rovnako tak škodí prekračovanie odporúčaného množstva alkoholických nápojov. Existujú však nepochybne aj zdravšie potraviny, ktoré pri nadmernej konzumácii môžu nášmu telu spôsobiť zdravotné problémy.

09.04.2017 | Gazduj.sk

Český reťazec predával brazílske mäso kontaminované salmonelou

Českí veterinári objavili v kuracom mäse z Brazílie baktérie salmonely. Agrárna komora volá po zákaze dovozu mäsa z celého štátu.

05.04.2017 | Gazduj.sk

Na Slovensko dorazilo 21 ton brazílskej kuraciny nakazenej salmonelou

Laboratórne testy brazílskeho mäsa, ktoré zbierajú kontrolóri po celom Slovensku, odhalili ďalší nebezpečný produkt. Mrazené kuracie prsia zachytené v bratislavských skladoch boli napadnuté baktériami.

31.03.2017 | Gazduj.sk