Téma: Mäso

Mäso pixabay / cegoh

Cukor striehne aj v takých potravinách, v ktorých by ste ho nečakali

Je veľa potravín, ktoré ukrývajú nemalé množstvá cukru a pritom by vám nenapadlo hľadať ho v zložení. Pozrime sa, kde všade ho možno nájsť.

23.04.2017 | Zuzana Mi

V poľskom šaláte z Lidla nameralo laboratórium mizerné množstvo ryby 12

Česká inšpekcia našla v sleďovom šaláte výrazne menší obsah ryby ako výrobca uvádzal na etikete. Výsledky navyše ukázali, že problém sa netýkal len jednej výrobnej dávky.

18.04.2017 | Lenka Sameková

Nepoctivú šunku odhalíte podľa etikety. Poradíme, ako na to 1

Ako sa vyznať v etiketách šuniek a čo prezrádzajú o ich kvalite? Prečítajte si článok, ktorý mal na Gazduj mimoriadny úspech.

14.04.2017 | Miroslav Spišiak

Potraviny, o ktorých si myslíme, že sú zdravé, môžu škodiť

Nadmerne veľa cukru nerobí ľudskému organizmu dobre. Platí to tiež o veľkom množstve soli. Rovnako tak škodí prekračovanie odporúčaného množstva alkoholických nápojov. Existujú však nepochybne aj zdravšie potraviny, ktoré pri nadmernej konzumácii môžu nášmu telu spôsobiť zdravotné problémy.

09.04.2017 | Gazduj.sk

Český reťazec predával brazílske mäso kontaminované salmonelou

Českí veterinári objavili v kuracom mäse z Brazílie baktérie salmonely. Agrárna komora volá po zákaze dovozu mäsa z celého štátu.

05.04.2017 | Gazduj.sk

Na Slovensko dorazilo 21 ton brazílskej kuraciny nakazenej salmonelou

Laboratórne testy brazílskeho mäsa, ktoré zbierajú kontrolóri po celom Slovensku, odhalili ďalší nebezpečný produkt. Mrazené kuracie prsia zachytené v bratislavských skladoch boli napadnuté baktériami.

31.03.2017 | Gazduj.sk

V trenčianskej prevádzke našli mäso od podozrivého brazílskeho výrobcu 4

Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ) pokračuje v kontrolách brazílskeho mäsa v reštauráciách aj v školských zariadeniach. Spotrebitelia sú totiž vystavení riziku, že skonzumujú mäso nakazené salmonelou alebo po dátume spotreby, ktoré výrobcovia zámerne maskovali chemikáliami.

29.03.2017 | Gazduj.sk

Testy potvrdili: Nebezpečné brazílske mäso sa dostalo na Slovensko 4

Škandál s maskovaním pokazeného brazílskeho mäsa siaha až na Slovensko. Prvé výsledky laboratórnych testov ukázali, že kontaminované výrobky sa predávali aj u nás.

27.03.2017 | Lenka Sameková

Ministerstvo stoplo predaj brazílskeho mäsa. Kvôli riziku nákazy

Maloobchody musia pozastaviť predaj brazílskeho mäsa až do vykonania laboratórnych vyšetrení. Štátna veterinárna a potravinová správa preverí (ŠVPS), či mäso nebolo napadnuté salmonelou.

21.03.2017 | Gazduj.sk

V českom Lidli zachytili poľské mleté mäso nakazené salmonelou

Česká Štátna poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia vystríha spotrebiteľov pred konzumáciou poľskej zmesi hovädzieho a bravčového mletého mäsa z českých prevádzok Lidla. Laboratórna analýza výrobku potvrdila kontamináciu baktériami salmonely.

09.03.2017 | Gazduj.sk

Test zmeral kvalitu lacných párkov, zabodovala značka Kauflandu 16

Výrobcovia párkov sa k obsahu strojovo oddeleného mäsa musia povinne priznávať na etikete. Mechanicky spracovanú hmotu, ktorá môže pripomínať ružovú pastu, európske predpisy zakazujú započítavať do celkového obsahu mäsa. Niektorým výrobcom je to však ukradnuté.

02.03.2017 | Lenka Sameková

Slovensko zvolalo summit V4, cieľom je zakázať dvojakú kvalitu potravín 2

Slovensko pre problematiku dvojakej kvality potravín v rámci EÚ iniciovalo summit premiérov Vyšehradskej štvorky (V4). Cieľom zasadnutia je vyzvať Európsku komisiu, aby v čo najkratšom čase prijala legislatívu, ktorá by zabránila, aby tie isté výrobky zakúpené v iných krajinách mali rozdielne zloženie.

23.02.2017 | Gazduj.sk