Nové veci na Gazduj denne do mailu
Nastav si automatické upozornenia na zaujímavé články.
Zasielanie newslettra môžeš kedykoľvek vypnúť.

V českom Lidli zachytili poľské mleté mäso nakazené salmonelou

09.03.2017 0

Česká Štátna poľnohospodárska a potravinárska inšpekcia vystríha spotrebiteľov pred konzumáciou poľskej zmesi hovädzieho a bravčového mletého mäsa z českých prevádzok Lidla. Laboratórna analýza výrobku potvrdila kontamináciu baktériami salmonely.

Zdroj: SZPI

Gazduj.sk

Gazduj.sk

rola: Admin Gazda | počet sledovaní: 5 | registrácia 25.06.2014

Vyplýva to z informácií, ktoré s odvolaním sa na hovorcu inšpekcie Pavla Kopřivu priniesol internetový portál Novinky.cz. Prítomnosť salmonel objavili kontrolóri v 500-gramovom balení zmesi bravčového a hovädzieho mäsa pod značkou „Čerstvá porce" od poľského výrobcu Zaklady Miesne Henryk Kania S.A. z obce Mokrsko v poľskom Lodžskom vojvodstve.

Trvanlivosť produktu vypršala 5. marca 2017, takže infikované mäso už nie je na pultoch predajní.

SZPI

Zdroj: SZPI

Spotrebitelia by ho však mohli mať ešte v mrazničkách. Tí, ktorí ho ešte neskonzumovali, by ho mali vrátiť do predajne, v ktorej si produkt zakúpili. Zmrazenie totiž nemá na bakteriálnu kontamináciu žiadny vplyv.

Pod rovnakou značkou predával český Lidl mleté mäso kontaminované baktériami salmonely aj minulý rok. Nebezpečný výrobok však pochádzal od iného poľského producenta.

Reťazec bude čeliť správnemu konaniu inšpekcie, v ktorom sa rozhodne o podobe sankcie.

Spracované s využitím agentúrnych správ SITA a ČTK

  • Tlačiť
  • Poslať e-mailom
  • Oznámiť chybu
  • Diskusia (0 reakcií)

Zaujímajú ťa takéto články? Pridaj sa ku Gazduj na Facebooku!

Diskusia (0 reakcií) Celá diskusia