Kde majú jogurty po 9 centov? Doma na radiátore

Diskusia ku článku (7)

Takže v supermarkete vhodné mlieko nekúpim? Nejaké "čerstvé niekoľkodňové plnotučné"?
Chápem, že v článku nesmie byť reklama, ale v diskusii by ste hádam mohli prezradiť presný "druh" jogurtu. Lebo keď sa to ľuďom na prvýkrát nepodarí, väčšnou to už skúšať nebudú. Kedysi sme si jogurty robili sami, ale veľmi sa nám nedarilo...
Aj foto toho teplomeru by bodlo. Lebo hrniec a lyžicu asi každý pozná:-)
A vďaka za článok:-)

12.01.2016 | LPB

kludne si kupte pasterizovane mlieko v obchode, lebo na jogurt ho aj tak musite pasterizovat. Inak vam polka skysne a polka bude jogurt ako dosledok vojny bakterii :)

ak mate uhorky-nakladacky (cerstve, nie zvarene), ani nemusite kupovat startovaci jogurt. Nakladacka pri kvaseni produkuje presne tie bakterie, ktore potrebujete. Takto bol domaci jogurt pre mna osobne zatial najlepsi.

12.01.2016 | sona08

PS: teplota cca 38 stupnov

12.01.2016 | sona08

Mlieko som skusal aj trvanlive, bez problemov. Staci rozmiesat startovaci jogurt vo vlaznom mlieku, naplnit do malych poharikov a sup do tepla. Neuskodi lyzicka cukru, bakterie sa lepsie preberu. A teplomer priblizne takyto: http://www.elso.sk/...

25.02.2016 | dmm

Čo sa týka jogurtu, tak naozaj stačí akýkoľvek jogurt, aj zľavnený, čiže na značke nezáleží. Dôležité je, že obsahuje živú jogurtovú kultúru - je to napísané na obale. V článku sme použili privátnu značku Coop, ktorá bola práve v akcii.
Čo sa týka teplomeru, je ich veľké množstvo, tu sú na výber tri: http://www.syridlo-....
Mlieko môže byť aj krabicové, len tam je veľa druhov a výsledok nie je vždy 100%-ný. Najlepšie je použiť Vami spomenuté plnotučné "čerstve". Má to dokonca výhodu, že ho netreba pasterizovať. Pri cene 55 centov za liter som však neodolal mlieku z farmy.
Skúste to aj bez teplomera, naozaj to nie je až taká veda. Jediný kritický bod je teplota mlieka pri pridávaní kultúry. Treba si dať si pozor, aby mlieko nebolo po pasterizovaní ešte príliš horúce, keď sa do neho primiešavajú jogurty. To by mohlo zabiť kultúru spoľahlivejšie ako Kotleba.
Za posledné dva týždne sme robili jogurty 3x a jeden robený s teplomerom dopadol najhoršie :-).

12.01.2016 | Jozef Šebest

Zdravim, myslíte, že takýto jogurt bude obsahovať veľa histamínu?

23.01.2016 | Marusa

My si doma vyrábame veľmi chutný a zdravý jogurt obohatený o colostrum .odporúčam :) http://pompos.essen...

16.11.2016 | Juraj Pompoš